Виставка творчих робіт студентів університету «Молодь Прикарпаття – Україні»

Сьогодні, 11 травня, у виставковій залі Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України відбулось відкриття виставки творчих робіт студентів «Молодь Прикарпаття – Україні», де були представлені творчі бакалаврські та магістерські роботи студентів кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Вони виконані в різних техніках малярства, іконопису, графіки, скульптури та художнього текстилю.

Завітали на відкриття проректор з науково-педагогічної роботи Едуард Лапковський, директор Навчально-наукового інституту мистецтв Володимир Федорак, завідувач кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації Петро Кузенко, доценти кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва Володимир Сандюк та Петро Прокопів, директор Центру образотворчого декоративно-прикладного мистецтва ПНУ Богдан Бойчук, а також студенти, викладачі та поціновувачі мистецтва.

«Хочу висловити подяку тим митцям завдяки яким сьогодні відбувається таке чудове дійство. Особливо студентам за те, що їхній талант розвивається та удосконалюється. Бачимо, що вони направду талановиті люди. Кафедра представляє роботи своїх випускників і студентів, де спектр їх виконання дуже широкий. Дякуємо організаторам та викладачам за те, що є можливість представити ці натхненні роботи та ознайомити усіх охочих із такою прекрасною творчістю. Це важливі події в мистецькому житті Прикарпаття і не тільки, тому необхідно побачити та доторкнутися до прекрасного і взяти для себе щось нове», – зазначив у вітальному слові проректор з науково-педагогічної роботи Едуард Лапковський.

Значну частину експозиції виставки складають твори малярства та графіки, в яких студенти осмислюють різні сфери буття українського народу, зокрема національні народні традиції, історичні події, образи визначних постатей державотворення та культури України, пам’ятки архітектури та актуальні проблеми життя сучасної людини.

«Дана виставка у різних жанрах показує таланти української душі та молоді у якої твориться нове, сучасне бачення. Завдяки наставникам та педагогам, які свої знання, вміння та здобутки передали студентам, ми маємо змогу побачити твори у яких є глибокий зміст та наповнення, це завдяки тій творчій енергії, яка була вкладена», – підкреслив директор Навчально-наукового інституту мистецтв Володимир Федорак.

Представлені на виставці ікони, написані на дошці покритій левкасом. Вони розвивають багатолітню традицію українського іконопису, поєднують сучасну стилістику із глибоким розумінням іконографії і духовного змісту ікони.

Скульптура представлена об’ємними творами, а також роботами виконаними в техніці рельєфу. Художній текстиль репрезентують творчі роботи студентів у техніках батіку та гобелену.